+30 2310 250060 +30 211 1103043
·
[email protected]
·
LUNDI - VENDREDI 09h00-21h00
PLANIFIER UN RENDEZ-VOUS

Ανατροπή πλειστηριασμού – Η 1018/2025 Απόφαση Πρωτοδικείου Τρικάλων

Le Πρωτοδικείο Τρικάλων, dans un cas que notre bureau a traité avec succès, avec le numéro. 1018/2025 Απόφαση του, a annulé la saisie et la vente aux enchères et a ordonné au notaire compétent de s'abstenir de toute autre action, καταδικάζοντας την καθ’ ης στα δικαστικά έξοδα της αιτούσας. 

Ακολουθεί απόσπασμα της υπ’ αριθ. 1018/2025 Απόφασης του Πρωτοδικείου Τρικάλων


Αριθμός 1018/2025

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

PROCÉDURE DE SAUVEGARDE

Συγκροτήθηκε από την Πρωτοδίκη Χρυσούλα Παππά, χωρίς τη σύμπραξη Γραμματέως. Συνεδρίασε δημόσια, στο ακροατήριό τον, στις 09 Ιουλίού 2025, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ : ΤΗΣ ΑΙΤΟΥΣΑΣ : ……….. και ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΣ ΑΙΤΗΣΗ : …………….

Η αιτούσα ζήτησε να γίνει δεκτή η από 30-06-2025 αίτησή της, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τούτον με ΓΑΚ 1387/01-07-2025 και ΕΆΚ 1003/01-07-2025 και προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας. Κατά τη συζήτηση της υποθέσεως, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αιτούσας, αφού ανέπτυξε τους ισχυρισμούς της, ζήτησε να γίνουν αυτοί δεκτοί κατ κατέθεσε σημείωμα ισχυρισμών.

>>>ÉTUDIER LA LITTERATURE
CONSIDÉRÉ SELON LA LOI

Από την υπ’ αριθμ. 9.103/02-07-2025 έκθεση επίδοσης του δικαστικού επιμελητή του Εφετείού Πειραιώς με έδρα το Πρωτοδικείο Αθηνών, που προσκομίζει και επικαλείται η αιτούσα, προκύπτει ότι ακριβές επικυρωμένο αντίγραφο της κρινόμενης αίτησης με πράξη ορισμού δικασίμού και κλήση προς συζήτηση για την στην αρχή της παρούσας αναφερόμενη δικάσιμο, επιδόθηκε νομότυπα και εμπρόθεσμα στην καθ’ ης η αίτηση, η οποία όμως δεν εμφανίσθηκε σ’ αυτήν ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο και γι’ αυτό πρέπει να δικαστεί ερήμην. Το Δικαστήριο ωστόσο πρέπει να προχωρήσει στη συζήτηση της υπόθεσης σαν να ήταν όλοι οι διάδικοι παρόντες.

ΙΙ. Με την κατ’ άρθρ. 1019 ΚΠολΔ ανατροπή κατάσχεσης αποσκοπείται η επίσπεύση της διαδικασίας αναγκασπκής εκτέλεσης, η αποφυγή της παρελκύσεώς της από τον επισπεύδοντα που ενδεχομένως αδρανεί και η αποτροπή της μακροχρόνιας δέσμεύσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη. Προϋποθέτει αφενός την ύπαρξη (έγκυρης) αναγκαστικής κατάσχεσης, αφετέρου την πάροδο απράκτων των κατ’ άρθρ. 1019 παρ. 1 ΚΠολΔ καταχρηστικών (άρθρ. 144, 145 παρ. 1 ΚΠολΔ) προθεσμιών.

Ειδικότερα, επί ακινήτων, η ανατροπή διατάσσεται εφόσον από την επομένη της ημέρας επιβολής της κατάσχεσης δια της σύνταξης της σχετικής έκθεσης (993 παρ. 1 ΚΠολΔ), και ανεξαρτήτως από το εάν ακολούθησαν ή όχι οι κατ’ άρθρ. 995 ΚΠολΔ κοινοποιήσεις της κατασχετήριας έκθεσης ή οι εγγραφές στα Βιβλία Κατασχέσεων και έως τη συζήτηση της σχετικής αίτησης παρήλθε ένα έτος χωρίς να ακολουθήσει ο πλειστηριασμός, ή εάν έγινε πλειστηριασμός χωρίς να καταβληθεί το πλειστηρίασμα, παρήλθαν έξι μήνες χωρίς να έχει χωρήσει αναπλειστηριασμός. Η σχετική αίτηση στρέφεται κατά του επισπεύδοντα κατά τον χρόνο της ανατροπής κατασχέσεως, αδιάφορα αν είναι αρχικός ή με υποκατάσταση.

Ειδικότερα, η αίτηση, αν ασκείται από τον οφειλέτη, στρέφεται κατά τον κατά τον χρόνο της ανατροπής επισπεύδοντος, ενώ, αν ασκείται από δανειστή του καθ’ ου η εκτέλεση, απευθύνεται κατά του επισπεύδοντος και κατά του οφειλέτη (ΕιρΑθ 538/1995, Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών ΝΟΜΟ5, Νικολόπουλος, σε Κεραμέα/Κονδύλη/Νίκα, Ερμηνεία ΚΠολΔ, τόμος ΙΙ, έκδοση 2000, άρθρο 1019, αρ. 4, σελ. 1993, Βασ. Βαθρακοκοίλη Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, Ερμηνευτική – Νομολογιακή Ανάλυση κατ’ άρθρο, τόμος ΣΤ’, έκδοση 1997, άρθρο 1019, σελ. 535 παρ. 18).

Το δικαστήριο που δικάζει την ανατροπή ερευνά μόνο την ύπαρξη των προϋποθέσεων του νόμου και εφόσον συντρέχει η προϋπόθεση παρέλευσης του νόμιμου χρόνον, είναι υποχρεωμένο να τη διατάξει (ΑΠ 1531/1995 ό.π.), ερευνάται πάντως η τυχόν καταχρηστική άσκηση τον δικαιώματος εάν προβληθεί σχετική ένσταση. Η κατάσχεση ανατρέπεται από τη δημοσίεύση της απόφασης που την κηρύσσει κατ η οποία ισχύει έναντι πάντων, γνωστοποιείται δε η απόφαση στον ορισθέντα υπάλληλο του πλειστηριασμού που οφείλει να σταματήσει κάθε περαιτέρω πράξη εκτέλεσης και να ζητήσει την εγγραφή σχετικής σημείωσης στα Βιβλία Κατασχέσεων.

Κατά την παρ. 1 εδ. ά του άρθρου 1019 ΚΠολΔ, την ανατροπή της κατάσχεσης μπορεί να ζητήσει οποιοσδήποτε δικαιολογεί προς τούτο, κατ’ άρθρο 68 ΚΠολΔ, έννομο συμφέρον, λχ ο καθ’ ου η εκτέλεση οφειλέτης, άλλος δανειστής με οιονδήποτε τίτλο, ο τρίτος κύριος του ενυπόθηκου ακινήτου, ακόμη και ο ίδιος ο επισπεύδων (Μ. Μαργαρίτης, Μαργαρίτη Ερμηνεία Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, Θεωρία – Νομολογία, τόμος ΙΙ, σελ. 884 επ.).

Στις ως άνω προθεσμίες του άρθρον 1019 παρ. 1 δεν υπολογίζονται τα χρονικά διαστήματα που αναφέρονται στην παρ. 2 του άρθρου 1019 ΚΠολΔ,αλλά για την ταυτότητα του νομικού λόγου, θα πρέπει η διάταξη αυτή να εφαρμόζεται αναλόγως και σε άλλες περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο δανειστής βρίσκεται σε νομική ή πραγματική αδυναμία συνεχίσεως της εκτελεστικής διαδικασίας, ενόψει του ότι ο νομοθέτης, κατά τη θέσπιση της παρ. 2 της 1019 ΚΠολΔ, θέλησε να μην συνυπολογίζονται σπς ανωτέρω προθεσμίες εκείνα τα χρονικά διαστήματα απροσδιορίστου χρονικής διάρκειας, κατά τα οποία εκ του νόμου παρεμποδίζεται και αδρανεί η εκκρεμής διαδικασία τον πλειστηριασμού. 

Ετσι, μεταξύ άλλων, δεν υπολογίζονται και αφαιρούνται από τις προθεσμίες του έτους και των 6 μηνών και τα διαστήματα κατά τα οποία ο δανειστής εμποδιζόταν να συνεχίσει την εκτέλεση για λόγους μη οφειλόμενούς σε δική του αδράνεια, όπως ιδίως όταν αυτό επιβάλλεται από νομικούς λόγους ή σε περίπτωση νομοθετικής πρόβλεψης αναστολής πλειστηριασμών, όπως πχ με ΠΝΠ 181/16.09.2009, Ν 3814/2010, Ν 3858/2010, ΠΝΠ 04.01.2011/υπ αριθμ. 1 τεύχος Α/ 04.01.2011 ΦΕΚ, Ν 3986/2011, ΠΝΠ 16.12.2011 /ΦΕΚ τεύχος Α 262/16.12.2011 (ΕιρΛαρ. 95/2011 ΕΠολΔ 2011.658), ή σε περίπτωση που έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί λόγω διενέργειας εκλογών.

Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο 954 παρ. 2 περ. ε’ ΚΠολΔ, όπως αυτός αντικαταστάθηκε με τον Ν. 4335/2015 κατ ίσχυε κατά τον κρίσιμο εν προκειμένω χρόνο, η ημέρα πλειστηριασμού προσδιορίζεται υποχρεωτικά επτά μήνες μετά από την ημέρα περάτωσης της κατάσχεσης και πάντως όχι μετά την παρέλεύση οκτώ μηνών από την ημέρα αυτή. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 973 παρ. 1 εδ β’ ΚΠολΔ, όπως ομοίως αντικαταστάθηκε με το Ν. 4335/2015, σε περίπτωση δήλωσης συνέχισης του πλειστηριασμού, η νέα ημέρα του πλειστηριασμού ορίζεται υποχρεωτικώς από τον υπάλληλο του πλειστηριασμού εντός δύο και πάντως όχι μετά την πάροδο τριών μηνών από την ημέρα της δήλωσης αυτής

Οι ανωτέρω δύο ρυθμίσεις συνιστούν νέες τυπικές περιπτώσεις νομικής αδυναμίας συνέχισης της εκτελεστικής διαδικασίας από τον επισπεύδοντα δανειστή, καθώς η rαtίο της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 1019 ΚΠολΔ και η βούληση του νομοθέτη, είναι η παρεμπόδιση της ηθελημένης αδράνειας του δανειστή κι είναι προφανές ότι σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ο δανειστής όχι μόνο δεν αδρανεί, αλλά αντιθέτως ενεργεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτεύξη πλειστηριασμού, οι οποίες ενέργειες υπόκεινται στούς ως άνω, εκ του νόμου οριζόμενους, χρονικούς περιορισμούς. Από τα παραπάνω κατ ενόψει του σκοπού της ρύθμισης για την ανατροπή της κατάσχεσης, πρέπει να γίνει δεκτό ότι το ως άνω χρονικό διάστημα των 7 έως 8 μηνών, το οποίο υποχρεωτικά πρέπει να παρεμβάλλεται από την περάτωση της κατάσχεσης μέχρι τον ορισμό του πλειστηριασμού, δεν προσμετράται στην ενιαύσιο προθεσμία του άρθρον 1019 παρ. 1 ΚΠολΔ.

Ομοίως, δεν προσμετράται και το χρονικό διάστημα των 2 έως 3 μηνών, που υποχρεωτικά παρεμβάλλεται από την δήλωση συνέχισης του πλειστηριασμού μέχρι τον νέο πλειστηριασμό. ΠΙ. Με την υπό κρίση αίτηση η αιτούσα, σύμφωνα με τους αναλυτικώς αναφερόμενους στην αίτηση κατ το σημείωμά της λόγους, ζητά ν’ ανατραπεί η αναγκαστική κατάσχεση, που επιβλήθηκε με την υπ’ αριθ. 561/17-11-2021 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιούσίας της δικαστικής επιμελήτριας της περιφέρειας του Εφετείου Λάρισας, με έδρα το Πρωτοδικείο Τρικάλων Μαρίας Μητσιάδου, επί της περιγραφόμενης στην αίτηση ακίνητης περιουσίας ιδιοκτησίας της αιτοϋσας κατά πλήρη κυριότητα, λόγω παρέλευσης έτους, χωρίς να επακολουθήσει πλειστηριασμός, από την επιβολή της ως άνω κατάσχεσης, καθώς κατ να καταδτκασθεί η καθ’ ης η αίτηση στην καταβολή της δικαστικής της δαπάνης.&amp;amp;amp;lt;/p> <p style="”text-align:" left;”>Με το περιεχόμενο κατ το αίτημα αυτό, η υπό κρίση αίτηση παραδεκτά κατ αρμοδίως καθ’ ύλην κατ κατά τόπο, φέρεται για εκδίκαση ενώπιον του παρόντος Δικαστηρίού (άρθρο 1019 παρ. 1 του ΚΠολΔ), κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων (άρθ. 686 επ. ΚΠολΔ) κατ είναι ορισμένη, αλλά και νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 1019 παρ. 1 και 176 ΚΠολΔ. Πρέπει, επομένως, να εξεταστεί περαιτέρω για να κριθεί αν είναι βάσιμη από την ουσιαστική της άποψη.

ΙΙΙ. Από τα έγγραφα, πού η αιτούσα επικαλείται και προσκομίζει, πιθανολογήθηκαν (άρθρ 690 παρ 1 του ΚΠολΔ), κατά την κρίση του Δικαστηρίου, τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά : Με την υπ’ αριθ. …………..  έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας της δικαστικής επιμελήτριας της περιφέρειας του Εφετείού Λάρισας, με έδρα το Πρωτοδικείο Τρικάλων και σε εκτέλεση τον υπ’ αριθ. 47/2012 πρώτου εκτελεστού απογράφου της υπ’ αριθμ. 46/01.03.2012 διαταγής πληρωμής της  Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείού Τρικάλων, που είχε εκδοθεί επί της από 01-03-2012 αίτησης της ……….. για το ποσό των 50.000,00 ευρώ, επί τον ακινήτου ιδιοκτησίας της αιτούσας με ΚΑΕΚ ….. και ειδικότερα επί ενός οικοπέδου  ……. Στο ανωτέρω οικόπεδο έχει κατασκευαστεί ….

Με το υπ’ αριθ. 567/24-11-2021 απόσπασμα κατασχετήριας εκθέσεως της ίδιας, ως άνω, δικαστικής επιμελήτριας ορίσθηκε ημερομηνία διενέργειας τον πλειστηριασμού η 06η-07-2022 ενώπιον της Συμβολαιογράφού Τρικάλων ……., ως υπαλλήλου τον πλειστηριασμού, με ηλεκτρονικά μέσα (ηλεκτρονικός πλειστηριασμός) στην πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Συστημάτων Πλειστηριασμών https://www.eauction.gr, ο οποίος ματαιώθηκε λόγω μη εμφάνισης πλειοδοτών, συνταχθείσης προς τούτου της υπ’ αρ. 1.408/06-07-2022 πράξης ματαίωσης ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω μη συμμετοχής πλειοδοτών της ανωτέρω Συμβολαιογράφου….. Εν συνεχεία, στις 11-06-2025, η καθ’ ης εμφανίστηκε ατην επί του πλειστηριασμού υπάλληλο κατ δήλωσε τη συνέχιση του πλειστηριασμού του υπό κρίση περιουσιακού στοιχείού της αιτούσας, σύμφωνα με το άρθρο 973 ΚΠολΔ, ορίζοντας ως ημέρα πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα, την 16η-07-2025, ημέρα Τετάρτη και ώρες 10:00′ π.μ. έως 12:00′ μ.μ. και προς τούτο συντάχθηκε η υπ’ αριθ. 2.600/11-06-2025 δήλωση επισπεύσεως πλειστηριασμού της ως άνω Συμβολαιογράφου.

Με βάση τα ανωτέρω, από την επιβολή της κατασχέσεως (18-11-2021) μέχρι τη συζήτηση της κρινόμενης αιτήσεως (09-07-2025), παρήλθε χρονικό διάστημα 1.329 ημερών, ήτοι σαράντα τεσσάρων (44) μηνών και εννέα (9) ημερών. ‘Ομως, στο χρονικό αυτό διάστημα (για τον καθορισμό του χρόνου, προς ανατροπή της κατασχέσεως), δεν θα υπολογισθούν τα κατωτέρω χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθ. 1019 παρ. 2 ΚΠολΔ, καθώς κατ τα χρονικά διαστήματα, κατά τα οποία εμποδίστηκε η πρόοδος της εκτελεστικής διαδικασίας, χωρίς, όμως, αυτό να οφείλεται σε αδράνεια της επισπεύδονσας, αλλά σε λόγους νομικούς ή πραγματικούς και ειδικότερα δεν θα υπολογισθεί : 1) το χρονικό διάστημα από τις 18-11-2021 μέχρι τις 18-06-2022, οπότε παρήλθε η εκ του νόμου (αρθ. 954 παρ. 2 περ. ε’ ΚΠολΔ) επτάμηνη προθεσμία, κατά την οποία δεν μπορούσε να προσδιοριστεί ο πλειστηριασμός, ήτοι επτά (7) μήνες, το οποίο, κατά την κρατούσα άποψη, που ακολούθεί το παρόν Δικαστήριο, πρέπει να αφαιρεθεί, καθόσον αυτό υποχρεωτικά παρεμβάλλεται από την περάτωση της κατάσχεσης μέχρι τον ορισμό τον πλειστηριασμού και έτσι δεν προσμετράται στην ενιαύσιο προθεσμία του άρθρον 1019 παρ. 1 του ΚΠολΔ (ΕιρΝαυττλ 291/2020 με τις εκεί παραπομπές στην νομολογία και την αρθρογραφία, ΕιρΧαλκ 641/2019, ΕιρΚω 252/2019 ΤΝΠ ΝΟΜΟΣ), 2) το χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα από την 01-08-2022 έως τις 31-08-202, 3) το χρονικό διάστημα από 17-05-2023 μέχρι 26-05-2023, οπότε ανεστάλη η διενέργεια των πλειστηριασμών ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 21-05-2023 (βλ. με αρ. πρωτ. Οικ. 22079/02-05-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κατ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ήτοι εννέα (9) ημέρες, 4) το χρονικό διάστημα από 21-06-2023 μέχρι 28-06-2023, οπότε ανεστάλη η διενέργεια των πλειστηριασμών ενόψει της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 25-06-2023 (βλ. με αρ. πρωτ. Οικ. 25908/12-06-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ήτοι επτά (7) ημέρες, 5) το χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα από την 01-08-2023 έως τις 31-08-2023, 6) το χρονικό διάστημα από 04-10-2023 μέχρι 18-10-2023, οπότε ανεστάλη η διενέργεια των πλειστηριασμών ενόψει της διενέργειας δημοτικών κατ περιφερειακών εκλογών (βλ. με αρ. πρωτ. Οικ. 46339/22-09-2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας κατ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ήτοι δεκαεννέα (19) ημέρες, 7) το χρονικό διάστημα από 05-06-2024 μέχρι 14-06-2024, οπότε ανεστάλη η διενέργεια των πλειστηριασμών ενόψει της διενέργειας των ευρωεκλογών της 09ηs-06-2024 (βλ. με αρ. πρωτ. Οικ. 36005/29-05-2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ήτοι εννέα (9) ημέρες. 8) το χρονικό διάστημα ενός (1) μήνα από την 01-08-2024 έως τις 31-08-2024, 9) το χρονικό διάστημα από τις 11-06-2025 μέχρι τις 09-07-2025, που αποτελεί το χρονικό διάστημα, που υποχρεωτικά παρεμβλήθηκε από την σύνταξη της υπ’ αρ. 2.600/11-06-2025 δήλωσης συνέχισης πλειστηριασμού, με την οποία ορίστηκε ο πλειστηριασμός για τις 16-07-2025, μέχρι την αναφερόμενη στην αρχή της παρούσας ημερομηνία συζήτησης της αίτησης (09-07-2025), σύμφωνα με όσα εκτίθενται ανωτέρω στη μείζονα σκέψη της παρούσας, ήτοι είκοσι οκτώ (28) ημέρες.

Ήτοι, συνολικά δεν θα υπολογισθεί χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών κατ δώδεκα (12) ημερών. Μετά την αφαίρεση τον χρόνον αυτού από το χρονικό διάστημα των 44 μηνών και 9 ημερών, ο χρόνος πού απομένει (31 μήνες + 27 ημέρες), υπερβαίνει τους 12 μήνες, και επομένως, παρήλθε το χρονικό διάστημα πού τάσσει η διάταξη τον άρθ. 1019 ΚΠολΔ για την ανατροπή της κατασχέσεως. Περαιτέρω, πιθανολογείται ότι η αιτούσα έχει έννομο συμφέρον προς ανατροπή της ανωτέρω κατασχέσεως, καθώς έχει την κυρτότητα τον κατασχεθέντος ακινήτου και, ως εκ τούτου, δικαιούται να ζητήσει την ανατροπή της, αφού είναι πρόδηλο το έννομο συμφέρον της γι’ αυτό.</Πρέπει, επομένως, να γίνει δεκτή η αίτηση, ως βάσιμη και κατ’ ουσίαν και ν’ ανατραπεί η ανωτέρω αναγκαστική κατάσχεση, κατά τα οριζόμενα ειδικότερα στο διατακτικό και να καταδικασθεί η καθ’ ης η αίτηση στη δικαστική δαπάνη της αττούσας, λόγω της ήττας της, κατά παραδοχή του σχετικού αιτήματος της τελευταίας, σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα στο διατακτικό (άρθ. 176 ΚΠολΔ).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Δικάζει ερήμην της καθ’ ης.

Accepte la demande.

Διατάσσει την ανατροπή της κατασχέσεως, που επιβλήθηκε δυνάμει της …..

Παραγγέλλει την, χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, γνωστοποίηση της απόφασης αυτής στη Συμβολαιογράφο Τρικάλων, που έχει ορισθεί ως υπάλληλος τον πλειστηριασμού, η οποία πρέπει να απέχει από κάθε ενέργεια και κυρίως να ζητήσει την καταχώρηση της ανατροπής της κατάσχεσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Τρικάλων. Η γνωστοποίηση της απόφασης αυτής στη Συμβολαιογράφο θα γίνει με την επιμέλεια της γραμματείας του Δικαστηρίου τούτου. 

Καταδικάζει την καθ’ ης η αίτηση στη δικαστική δαπάνη της αιτούσας, την οποία ορίζει στο ποσό των πεντακοσίων (500,00) εύρώ.

Κρίθηκε, αποφασίστηκε κατ δημοσιεύτηκε στα Τρίκαλα στο ακροατήριο του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σε έκτακτη, δημόσια συνεδρίαση, στις 11-07-2025, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και τον πληρεξουσίού δικηγόρου της αιτούσας.


Thomas Kalokiris 

Avocat à la Cour suprême de Grèce

Articles récents

11
Annulation d'un ordre de paiement et d'un chèque – Décision 8677/2025 du Tribunal de première instance de Thessalonique
7 juillet 2025
11
DROITS D'AUTEUR
7 juillet 2025
11
Annulation de la saisie et de la vente aux enchères - Décision 87/2025 du tribunal de première instance de Préveza
2 juillet 2025

Catégories

Les cookies sont également très utiles. Comment utiliser les cookies et les cookies Il s'agit du Ρυθμίσεις απορρήτου.
ΑποδέχομαιΡυθμίσεις απορρήτου

RGPD

  • Déclaration de confidentialité

Déclaration de confidentialité

« Le traitement des données personnelles est effectué conformément aux dispositions du Règlement Général sur la Protection des Données Personnelles (RGPD 2016/679), aux éventuelles législations nationales et européennes plus spécifiques à certains secteurs,
de la législation grecque actuellement applicable sur la protection des données personnelles, ainsi que sur la protection des données personnelles et de la vie privée dans le domaine des communications électroniques

(Loi 3471/2006, le cas échéant) et les décisions de l'Autorité de protection des données personnelles (PDPA)".  

    1. But

      Dans le cadre de l'offre de nos produits, nous collectons certaines données personnelles vous concernant pour faciliter notre relation avec vous et vous offrir la meilleure expérience d'achat possible. À travers la déclaration de confidentialité, nous souhaitons vous expliquer nos pratiques et politiques en matière de collecte, d'utilisation et de partage de données et de cookies collectés par ou à votre sujet.

    2. Comment nous collectons les données

      Vos données sont collectées lorsque vous nous contactez via notre formulaire de contact, via notre formulaire de commande, via votre inscription à la newsletter, par téléphone ou par e-mail, ou de toute autre manière par laquelle vous pouvez nous envoyer vos données.

      Le thomaskalokiris.com place la sécurité de vos données personnelles comme première priorité. C'est pour cette raison que nous gérons vos données personnelles avec soin, prudence et selon la législation nationale et européenne tel que défini par la loi 2472/1997 et le règlement (UE) no. 679/2016 (RGPD).

Quelles données nous collectons et pourquoi

Le tableau ci-dessous répertorie les données que nous collectons auprès de vous, pourquoi nous les utilisons et pourquoi elles sont nécessaires dans chaque cas.

Finalité du traitement des données

Confidentialité

Pourquoi les données sont nécessaires

Exécution de vos commandes
  • identifiants personnels (nom et prénom)
  • coordonnées (adresse de livraison, téléphone, adresse e-mail)
  • identifiants fiscaux (TIN, D.O.Y)
  • Informations de connexion

pour permettre votre inscription/connexion, pour finaliser votre commande ou pour effectuer un remboursement.

 

 

 

Traitement des questions, réclamations, dépannage
  • identifiants personnels (nom et prénom)
  • coordonnées (adresse de livraison, téléphone, adresse e-mail)
  • identifiants fiscaux (TIN, D.O.Y)
  • Informations de connexion

pour le traitement correct des questions, des réclamations et des problèmes. Nous avons un intérêt légitime à offrir la meilleure expérience à nos clients et à résoudre tout problème.

 

 

 

S'inscrire à la Newsletter
  • identifiants personnels (nom et prénom)
  • coordonnées (adresse de livraison, téléphone, adresse e-mail)
afin que vous puissiez recevoir des mises à jour et des offres de notre société après avoir donné votre consentement
Créez un compte membre en utilisant les médias sociaux 
  • identifiants personnels (nom et prénom)
  • coordonnées (adresse e-mail)
pour passer vos prochaines commandes sans avoir à ressaisir vos coordonnées

 

    1. Combien de temps conservons-nous vos données

      Notre politique est de conserver vos données uniquement aussi longtemps que nécessaire aux fins pour lesquelles elles ont été collectées, conformément aux principes de minimisation des données et de limitation de la durée de conservation. Pour toutes les raisons ci-dessus, vos données seront conservées pendant au moins cinq (5) ans après la fin de notre relation client. De plus, nous adaptons la conservation de vos données aux éventuelles variations découlant de l'exercice de vos droits en matière de protection des données personnelles.

    2. Divulgation de données personnelles à des tiers

      Nous ne céderons, divulguerons ou louerons pas vos informations personnelles à un tiers/entité autre que celui décrit dans la présente Déclaration de confidentialité. Notre société transmet des données personnelles à des tiers, auxquels la société confie le traitement des données personnelles en son nom.

      Les données ne sont transférées qu'à des sociétés partenaires de la nôtre qui fournissent des services dans le but d'envoyer du matériel publicitaire et des offres personnalisées. En outre, ces données sont transmises aux sociétés coopérant avec nous dans le but d'évaluer la qualité de la prestation de services et d'évaluer nos produits et services. En outre, aux fins de l'exécution du contrat de vente, les données sont transmises aux sociétés coopérantes chargées de l'exécution d'une partie du contrat, telles que des sociétés de transport ou des points de retrait sélectionnés par vous. Enfin, l’accès aux données est donné aux prestataires indépendants qui ont construit notre site Internet, ainsi qu’à ceux qui nous fournissent un support technique ou un hébergement pour le fonctionnement du site Internet.

      Nous cherchons à garantir que tous ces prestataires de services tiers/indépendants n’utiliseront pas vos données personnelles à d’autres fins que la fourniture des services pour lesquels ils sont contractuellement liés. Nous créons également des contrats avec ces entrepreneurs indépendants qui les obligent à respecter les normes de protection des données personnelles requises par la loi et à utiliser les données uniquement aux fins pour lesquelles elles ont été fournies.

      Enfin, nous nous réservons le droit de divulguer vos informations personnelles à des tiers si nous sommes tenus de divulguer ou de partager vos informations personnelles pour nous conformer à toute obligation légale ou réglementaire.

    3. Sécurité des données

      Nous mettons tout en œuvre pour protéger nos utilisateurs contre tout accès non autorisé ou toute modification, divulgation ou destruction des informations en notre possession. Spécifiquement:

      1. Nous chiffrons le transfert de données vers et depuis le site Web à l'aide de SSL.
      2. Nous contrôlons nos pratiques de collecte, de stockage et de traitement des données, y compris les mesures de sécurité physique, pour nous protéger contre tout accès non autorisé aux systèmes.
      3. L'accès aux informations personnelles est limité uniquement à nos employés et entités partenaires qui ont besoin de connaître ces informations pour nous fournir des services. Ces entités coopérantes et la manière dont vos données sont sécurisées sont expressément mentionnées dans cette déclaration de confidentialité.

 

  1. Accès des mineurs

    Les produits que nous proposons sont destinés exclusivement à un achat par des adultes et non par des enfants ou des mineurs de moins de 16 ans.

    Si vous avez moins de 16 ans, vous ne pouvez utiliser notre site Web qu'avec la participation et l'approbation d'un parent ou d'un tuteur.

  2. Utilisation de cookies

    Un « cookie » est un petit fichier texte qui est téléchargé sur votre appareil lorsque vous visitez un site Web et permet au site Web d'obtenir certaines informations de votre navigateur, telles que vos préférences. Nous considérons qu'il est important que vous sachiez quels cookies sont utilisés sur notre site Web et pour quelles raisons ils sont utilisés. Les deux principales catégories de cookies utilisées sur notre site Internet sont les cookies strictement nécessaires et les cookies tiers :

    Absolument nécessaire biscuits Ces cookies sont nécessaires au bon fonctionnement de notre site Internet mais également pour que vous puissiez le parcourir et utiliser ses fonctionnalités, comme l'accès aux espaces sécurisés du site Internet. Sans ces cookies, certains services et fonctions du site, comme le panier ou le paiement électronique, ne pourraient pas être réalisés.

    Biscuits de tiers

    Les cookies tiers incluent les cookies de performance, de fonctionnalité et de promotion/ciblage.

    • Cookies de performance : collectent des informations sur la manière dont les visiteurs utilisent le site Web, par exemple les pages qu'ils visitent le plus souvent et s'ils reçoivent des messages d'erreur des sites Web. Ces cookies ne collectent pas d'informations permettant d'identifier le visiteur. Toutes les informations collectées par ces cookies sont agrégées et donc anonymes. Ils sont utilisés uniquement pour améliorer le fonctionnement d'un site Web
    • Cookies de fonctionnalité : permettent au site Web de mémoriser les choix que vous faites (comme votre nom d'utilisateur ou la région dans laquelle vous vous trouvez) et de fournir des fonctionnalités plus personnalisées. Ils peuvent également être utilisés pour mémoriser les modifications que vous avez apportées au site Web ou pour fournir les services que vous avez demandés, tels que le chat ou l'utilisation des réseaux sociaux. Les données collectées par ces cookies peuvent être rendues anonymes et ne permettent pas de suivre votre navigation et votre activité sur d'autres sites Internet.
    • Cookies promotionnels/ciblage : utilisés pour fournir un contenu plus pertinent pour vous et vos intérêts. Ils sont également utilisés pour envoyer des publicités ou des offres ciblées, pour limiter le nombre d'annonces diffusées et pour aider à mesurer l'efficacité des campagnes publicitaires. Ils peuvent également être utilisés pour stocker les sites Internet que vous avez visités afin de déterminer les canaux de marketing en ligne les plus efficaces et pour récompenser les sites Internet et partenaires externes qui vous ont référé à notre site Internet.

     

  3. Vos droits pour protéger vos données personnelles

    A tout moment, pendant la conservation ou le traitement de vos données, vous conservez les droits suivants, et vous pouvez formuler les demandes correspondantes :

    • Droit d’accès – vous avez le droit d’accéder aux données personnelles que nous détenons à votre sujet
    • Droit de rectification – vous avez le droit de corriger les données inexactes ou incomplètes que nous détenons à votre sujet.
    • Droit à l'effacement – vous pouvez demander que les données que nous détenons à votre sujet soient supprimées de nos dossiers et nous sommes obligés de répondre à votre demande dans certains cas.
    • Droit à la limitation du traitement – vous avez le droit de demander que le traitement de vos données personnelles soit limité et nous sommes tenus de répondre à cette demande lorsque certaines conditions s'appliquent.
    • Droit à la portabilité des données – vous avez le droit de demander que les données que nous détenons à votre sujet soient transférées à une autre organisation
    • Droit d’opposition – vous avez le droit de vous opposer au traitement des données personnelles vous concernant, sous certaines conditions
    • Droit de retirer votre consentement – lorsque la base juridique du traitement de vos données est le « Consentement », vous avez le droit de retirer votre consentement à tout moment.

    Toutes vos demandes concernant les droits ci-dessus peuvent être soumises via le formulaire de demande spéciale ou via les pages de gestion de votre compte personnel.

    LE procédure pour le traitement de toute demande concernant les droits ci-dessus est la suivante. Nous évaluerons la demande et vous répondrons sur son avancement (demande approuvée, demande partiellement approuvée, demande rejetée) dans les plus brefs délais et en tout cas dans le mois suivant sa soumission. Dans le cas où notre société rejette votre demande concernant les droits de protection des données personnelles mentionnés ci-dessus, nous vous communiquerons les raisons du rejet. Vous avez le droit de déposer une plainte directement auprès de l'autorité de régulation et du délégué à la protection des données de notre société.

    Nous nous réservons le droit de rejeter les demandes déraisonnablement répétitives, nécessitant un effort technique disproportionné ou ayant des conséquences techniques disproportionnées, mettant en danger la vie privée d'autrui ou impossibles à mettre en œuvre.

  4. Modifications de la déclaration de confidentialité

    Notre déclaration de confidentialité peut changer de temps à autre. Nous nous efforçons de réviser et de mettre à jour constamment cette Déclaration afin de nous conformer aux exigences légales et réglementaires tout en offrant la meilleure protection à vos données personnelles. Nous publierons toute modification de la déclaration de confidentialité sur cette page.

fr_FRFrench