+30 2310 250060
·
[email protected]
·
周一至周五 09:00-21:00
预约

接受因贷款和信用应收账款管理公司缺乏积极合法化而提出的反对理由 - 塞萨洛尼基初审法院 H 8283/2022 判决

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθ. 8283/2022 Απόφαση του, επί υποθέσεως που χειρίστηκε το γραφείο μας, ακύρωσε την Διαταγή Πληρωμής και την Επιταγή προς πληρωμή με την οποία επιτάχθηκαν οι ανακόπτοντες να καταβάλουν το ποσό των 161.138,53 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων για απαίτηση που απορρέει από σύμβαση στεγαστικού δανείου σταματώντας έτσι τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Οι ανακόπτοντες προέβαλαν, μεταξύ άλλων, την έλλειψη ενεργητικής νομιμοποίησης εκ μέρoυς της καθ’ης η ανακοπή εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για έκδοση Διαταγής Πληρωμής και επίσπευσης αναγκαστικής εκτέλεσης. 

Το Δικαστήριο, με βάση τα προσκομιζόμενα έγγραφα και όσα πρότειναν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, έκρινε ότι η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων δεν έχει εξουσία κατ’ εξαίρεση νομιμοποίησης μη δικαιούχου διαδίκου και δε νομιμοποιείται να ενεργεί διαδικαστικές πράξεις για λογαριασμό της εντολέα της εταιρείας, ούτε η μεταξύ τους σύμβαση και η παροχή πληρεξουσιότητας μπορεί να καθιδρύσει κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση. Συνεπεία αυτού, δε νομιμοποιείτο ενεργητικά στην έκδοση της προσβαλλόμενης διαταγής πληρωμής και στη δυνάμει αυτής επίσπευση -βάσει της προσβαλλόμενης επιταγής προς εκτέλεση- αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία ως διαδικαστική πράξη είναι άκυρη.

Έκρινε λοιπόν ότι πρέπει να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες πράξεις και καταδίκασε την καθ’ ης στη δικαστική δαπάνη των ανακοπτόντων, την οποία όρισε στο ποσό των 3.000 ευρώ.

Ακολουθεί το σώμα της αριθ. 8283/2022 οριστικής Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης 


                                                                ΑΠΟΦΑΣΗ 8283/2022 

                                           ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙKΗΣ 
                                            ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή Σμαρούλα Χατζηαθανασίου, Πρωτόδικη, που ορίστηκε από την Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου, και από τη Γραμματέα, Ελευθερία Κίσκιρα. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριό του στη Θεσσαλονίκη, την 7 Φεβρουάριου 2022, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ: 

ΤΩΝ ΑΝΑΚΟΠΤΟΝΤΩΝ: 1) ………………, και 2) ……………………………, το γένος………………………………., αμφοτέρων κατοίκων Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, επί της οδού ……………………., αριθμός……, οι οποίοι παραστάθηκαν στο Δικαστήριο διά του πληρεξουσίου της Δικηγόρου, Θωμά Καλοκύρη (Δ.Σ. Θεσσαλονίκης Α.Μ. 11982), ο οποίος κατέθεσε προτάσεις και προκατέβαλε τις προβλεπόμενες από τη διάταξη του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 4194/2013 εισφορές. 

ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΣ Η ΑΝΑΚΟΠΗ: της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «………………………………………………….» μετά την τροποποίηση της επωνυμίας της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία “…………………………………………..», σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου ……………………….. ανακοίνωση στο Γ.Ε.ΜΗ. περί καταχώρισης και δημοσίευσης της σχετικής πράξης, που εδρεύει στο ………………………, επί της οδού ………………………. & …………………………., με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. ………………….., ΑΦΜ ………………………….., νομίμως αδειοδοτηθείσα από την Τράπεζα της Ελλάδος ως εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4354/2015, ως ισχύει, και την υπ’ αριθμ. ………………. απόφαση της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΦΕΚ ), όπως νόμιμα εκπροσωπείται, υπό την ιδιότητά της ως μη δικαιούχος διάδικος και ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της αλλοδαπής εταιρείας με την επωνυμία «……………………………..)» (εφεξής ως «………………………………..»), με έδρα στο Δουβλίνο Ιρλανδίας (διεύθυνση: ……………………., αρ. ….., …………………….., …………………), με Αριθμό Μητρώου: ………………………, ως νομίμως εκπροσωπείται, σύμφωνα με την από 18/06/2019 Σύμβαση Διαχείρισης, οι οποίες απαιτήσεις μεταβιβάστηκαν σε αυτή από την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία <<……………………………..>> (μετά τη τροποποίηση της επωνυμίας της από <<…………………………>> και Γ.Ε.ΜΗ …………………), η οποία εδρεύει στην Αθήνα (οδός ……………….. αριθμ. ………..), με αριθμό ΓΕΜΗ: ………………………………. και ΑΦΜ ………………….., Δ.Ο.Υ.: Φ.Α.Ε. Αθηνών, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, δυνάμει της από 18 Ιουνίου 2019 Σύμβασης Πώλησης και Μεταβίβασης Απαιτήσεων, όπως αυτή καταχωρήθηκε νομίμως στα δημόσια βιβλία του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών με αρ. πρωτοκόλλου 146/18.06.2019 (τόμος: 10, αριθμός: 180), σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4354/2015 (άρθρο 3 παρ. 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 2844/2000),, η οποία παραστάθηκε στο Δικαστήριο διά του πληρεξουσίου του Δικηγόρου, ……………………………………………., ο οποίος κατέθεσε προτάσεις και προκατέβαλε τις προβλεπόμενες από τη διάταξη του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 4194/2013 εισφορές. 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι των διαδίκων ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης και τις προτάσεις τους. 

学习文献之后 
依法思考 

Οι ανακόπτοντες με την υπό κρίση ανακοπή τους εκθέτουν ότι κατόπιν αίτησης της καθ’ ης εταιρείας εξεδόθη η υπ’ αριθμόν 11090/2020 Διαταγή Πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, δυνάμει της οποίας οι ανακόπτοντες υποχρεώθηκαν να καταβάλουν σε αυτήν το ποσό των 161.138,53 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, για απαίτησή της απορρέουσα από την υπ’ αριθμόν 650000525930/12-10- 2005 σύμβαση στεγαστικού δανείου, συναφθείσα μεταξύ αυτών ως πιστούχων και της εταιρείας με την επωνυμία «…………………………………………» ως πιστώτριας. Ότι την 22η-04-2021 τους επεδόθη από την καθ’ ης η ανακοπή, με την ιδιότητα της διαχειρίστριας των απαιτήσεων της εταιρείας της αλλοδαπής εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία <<……………………..>>, η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «………………………………………..» (μετά τη τροποποίηση της επωνυμίας της από <<…………………….>> και Γ.Ε.ΜΗ ………………………..), κατόπιν μεταβίβασης στα πλαίσια τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις της ανωτέρω ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων και της ένδικης απαίτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις Ν. 3156/2003, η ως άνω αναφερόμενη Διαταγή Πληρωμής με την από 06-04-2021 γεγραμμένη επιταγή προς εκτέλεση ως αναλυτικώς εκτίθεται στο δικόγραφο της ανακοπής. Με βάση το ανωτέρω περιεχόμενο, οι ανακόπτοντες αιτούνται για τους λόγους, που ειδικότερα εκθέτουν στο δικόγραφο της ανακοπής, την ακύρωση α’) της υπ’ αριθμόν 11090/2020 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, και β’) της από 06-04-2021 επιταγής προς πληρωμή κάτωθι του αντιγράφου του με αριθμό 179/2021 πρώτου εκτελεστού απογράφου υπ’ αριθμόν 11090/2020 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 

Με το ως άνω περιεχόμενο παραδεκτώς σωρεύονται στο αυτό δικόγραφο η ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής (άρθρο 632. 633 ΚΠολΔ) και οι αντιρρήσεις κατά της εκτελεστικής διαδικασίας (άρθρο 933 ΚΠολΔ) και αρμοδίως εισάγονται προς εκδίκαση ενώπιον του παρόντος Δικαστηρίου (άρθρα 632 παρ.1 εδ.α’, 933 παρ.1 εδ.α’ ΚΠολΔ, όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους από το άρθρο 1 άρθρο ένατο και από το άρθρο 1 άρθρο όγδοο παρ. 2 του ν. 4335/2015, αντίστοιχα, σε συνδ. με το άρθρο 1 άρθρο ένατο παρ. 2 και 4 του ίδιου νόμου, και άρθρο 14 παρ. 2, όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από το άρθρο 6 παρ.1 του ν. 4055/2012 και 207 παρ.2 του Ν. 4512/2018), για να δικασθούν κατά την προκειμένη διαδικασία των περιουσιακών διαφορών των άρθρων 614 επ. ΚΠολΔ (άρθρα 632 παρ.2 εδ.τελ., 937 παρ.3 ΚΠολΔ), η δε συνεκδίκασή τους θα επιφέρει οικονομία χρόνου και δαπάνης (άρθρο 218 ΚΠολΔ). Επιπλέον, η ανακοπή τόσο κατά το μέρος που βάλει κατά της διαταγής πληρωμής όσο και κατά το μέρος που βάλει κατά της επιταγής προς πληρωμή ασκήθηκε εμπρόθεσμα (άρθρα 632 παρ.Ι0‘ ΚΠολΔ και 934 παρ.ΐα’ εδ. α’), αφού επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο απόγραφο εκτελεστό της ανακοπτομένης διαταγής πληρωμής επιδόθηκε στους ανακόπτοντες για πρώτη φορά την 22η-04-2021 (ορ. προσκομιζομένες από την καθ’ ης υπ’ αριθμ. 5810 και 5839/Δ722-04-2021 εκθέσεις επίδοσης της Δικαστικής Επιμελήτριας της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης με έδρα το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, …………………………..), η δε ανακοπή επιδόθηκε στην καθ’ ης στις 11- 05-2021 (ορ. την υπ’ αριθμ. Γ’9346711-05-2021 έκθεση επίδοσης του Δικαστικού Επιμελητή της Περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης με έδρα το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ……………………………………..), συνεπώς εντός της νομίμου προθεσμίας των δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών του άρθρου 632 παρ.2 ΚΠολΔ και εντός της προθεσμίας του άρθρου 934 παρ. Ια’ εδ. α’ΚπολΔ, ήτοι της προθεσμίας των 45 ημερών, αφού δεν προκύπτει ότι μετά την επίδοση της προσβαλλόμενης επιταγής επακολούθησε ετέρα πράξη εκτελέσεως. Πρέπει, συνεπώς, οι σωρευόμενες ανακοπές να γίνουν δεκτές κατά το τυπικό τους μέρος και να ερευνηθούν περαιτέρω κατά τη νομική και ουσιαστική βασιμότητα των λόγων τους. […]

[….] Με τον έκτο λόγο της κρινόμενης ανακοπής τους οι ανακόπτοντες αιτούνται την ακύρωση α’) της υπ’ αριθμόν 11090/2020 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, και β’) της από 06-04-2021 επιταγής προς πληρωμή κάτωθι του αντιγράφου του με αριθμό 179/2021 πρώτου εκτελεστού απογράφου υπ’ αριθμόν 11090/2020 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ένεκα έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης της καθ’ ης η ανακοπή να εκδώσει την πρώτη και να επισπεύσει δυνάμει αυτής αναγκαστική εκτέλεση. Ο ως άνω λόγος της ανακοπής είναι νόμω βάσιμος, ερειδόμενος στις παρατιθέμενες στην αμέσως προηγηθείσα μείζονα σκέψη νομικές διατάξεις, καθώς και στις διατάξεις των άρθρων 904, 919 και 925 ΚΠολΔ. και επομένως πρέπει να εξετασθεί ως προς την ουσιαστική βασιμότητά του. 

Από το σύνολο των εγγράφων που οι διάδικοι προσκομίζουν νομίμως μετ’ επικλήσεως και τα οποία λαμβάνονται υπ’ όψιν, έστω και αν δεν πληρούν τους όρους του νόμου (άρθρο 270 παρ. 2 ΚΠολΔ), είτε ως αυτοτελή αποδεικτικά μέσα, είτε για να χρησιμεύσουν ως δικαστικά τεκμήρια, για μερικά εκ των οποίων γίνεται ειδική αναφορά κατωτέρω, χωρίς όμως να παραλειφθεί κάποιο για την ουσιαστική διάγνωση της διαφοράς αποδεικνύεται ότι: κατόπιν αιτήσεως της καθ’ ης εταιρείας με την επωνυμία με την επωνυμία «………………………….» εξεδόθη η υπ’ αριθμόν 11090/2020 Διαταγή Πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, δυνάμει της οποίας οι ανακόπτοντες υποχρεώθηκαν να καταβάλουν σε αυτήν το ποσό των 161.138,53 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων, για απαίτησή της απορρέουσα από την υπ’ αριθμόν ……………………….. σύμβαση στεγαστικού δανείου, συναφθείσα μεταξύ αυτών ως πιστούχων και της εταιρείας με την επωνυμία «………………………………………» ως πιστώτριας. Ότι την 22η-04-2021 τους επεδόθη από την καθ’ ης η ανακοπή, με την ιδιότητα της διαχειρίστριας των απαιτήσεων της εταιρείας της αλλοδαπής εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία <<…………………………….>>, η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «……………………………………» (μετά τη τροποποίηση της επωνυμίας της από <<…………………………………………>> και Γ.Ε.ΜΗ …………………………………..), κατόπιν μεταβίβασης στα πλαίσια τιτλοποίησης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις της ανωτέρω ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας, μεταξύ των οποίων και της ένδικης απαίτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις Ν. 3156/2003, η ως άνω αναφερόμενη Διαταγή Πληρωμής με την από 06-04-2021 γεγραμμένη επιταγή προς εκτέλεση, δυνάμει της οποίας επιτάχθηκαν να καταβάλουν τα κάτωθι ποσά: 1. Για επιδικασθείσα απαίτηση, το ποσό των εκατόν εξήντα ενόςχιλιάδων εκατόν τριάντα οκτώ ευρώ και πενήντα τριών λεπτών (161,138,53€), έντοκα με το συμβατικό επιτόκιο υπερημερίας 4,62 από την 20-12-2019, επομένη της κοινοποιήσεως της εξώδικης καταγγελίας της σύμβασης δανείου και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, των τόκων τούτων κεφαλοποιούμενώνανατοκιζόμενων, όπως ορίζει η υπ’ . 11090/2020 Διαταγής Πληρωμής του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, απομειωμένο ως προς τις εν τω μεταξύ γενόμενες καταβολές ποσού : α) πενήντα (50,00€) ευρώ από την 09-11-2020, β) πενήντα (50,00€) ευρώ από την 30-11- 2020, γ) πενήντα (50,00€) ευρώ από την 24-12-2020, δ) πενήντα (50,00€) ευρώ από την 29- 01-2021 και ε) πενήντα (50,00€) ευρώ από την 25/02/2021. 2. Το ποσό των τριών χιλιάδων διακοσίων εξήντα πέντε ευρώ και τριάντα επτά λεπτών (3.265,37€), το οποίο αποτελεί έξοδα που βαρύνουν τον οφειλέτη, έντοκα με το νόμιμο επιτόκιο υπερημερίας από την επόμενη της ημέρας καταβολής, ήτοι από την 11/02/2020 και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση, όπως ορίζει η υπ’ . 11090/2020 Διαταγής Πληρωμής, 3. α) Για επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη, το ποσό των τριών χιλιάδων τριακοσίων ογδόντα έξι ευρώ (3.386,00€). β) Για αντίγραφο και δικαιώματα αντιγραφής το ποσό των τεσσάρων ευρώ (4,00€), γ) Για επίδοση αυτής το ποσό των πενήντα ευρώ (50,00€), ήτοι συνολικά, το ποσό των τριών χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα (3.440,00€), έντοκα με το νόμιμο επιτόκιο υπερημερίας από την  επομένη της επίδοσης της παρούσας, μέχρι την ολοσχερή τους εξόφληση. Περαιτέρω, η καθ’ ης με την παραπάνω επιταγή προς πληρωμή συγκοινοποίησε στους ανακόπτοντες, κατ’ άρθρο 925 Κ.ΠολΔ, τα κάτωθι νομιμοποιητικά της έγγραφα: α’) τη με αριθμ. πρωτοκόλλου 146/18.06.2019 περίληψη της από 18.06.2019 σύμβασης πώλησης και μεταβίβασης επιχειρηματικών απαιτήσεων του άρθρου 10 παρ. 8 του ν. 3156/2003 από την οποία αποδεικνύεται η πώληση και μεταβίβαση επιχειρηματικών απαιτήσεων από την ανώνυμη τραπεζική εταιρεία με την επωνυμία «…………………………………………..» στην αλλοδαπή εταιρία με την επωνυμία «……………………………….», που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας (οδός ………………………. αρ. ………….., ………..,………) με αριθμό καταχώρισης στο μητρώο εταιρειών …………….., η οποία εκπροσωπείται νόμιμα, που έχει εγγράφει στις 18-6-2019 στα Βιβλία του αρθρ. 3 του ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών στον τόμο 10 με αριθμό 180 (άρθρο 10 παράγραφος 8 του ν. 3156/2003) καθώς και το ακριβές απόσπασμα εκ του παραρτήματος που έχει επισυναφθεί στην παραπάνω περίληψη της σύμβασης πώλησης και μεταβίβασης επιχειρηματικών απαιτήσεων και έχει εξαχθεί από τα δημόσια βιβλία του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών (ν. 2844/2000), και συγκεκριμένα η σελίδα 350 από 1255, και από το οποίο αποδεικνύεται ότι στις εκχωρηθείσες απαιτήσεις συμπεριλαμβάνονται και οι απαιτήσεις, για τις οποίες εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 11090/2020 Διαταγής Πληρωμής του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Τομ. 10 και αρ. 180), β’) τη με αριθμ. πρωτοκόλλου 147/18.06.2019  περίληψη της από 18.06.2019 σύμβασης διαχείρισης επιχειρηματικών απαιτήσεων του άρθρου 10 παρ. 14 και 16 του ν. 3156/03 που ενεγράφη στις 18.06.2019 στο βιβλίο του άρθρου 3 του ν. 2844/2000 του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών στον τόμο 10 με αριθμό 181 (άρθρο 10 παράγραφος 16 του ν. 3156/2003), από την οποία προκύπτει ότι η διαχείριση των μεταβιβασθεισών απαιτήσεων, μεταξύ των οποίων και η ένδικη, ανατέθηκε στις 18.06.2019 από την αλλοδαπή εταιρεία ειδικού σκοπού υπό την επωνυμία «……………………………………………» στην εταιρεία μας υπό την επωνυμία “…………………………………………..» με διακριτικό τίτλο «…………………….», και γ’) Την υπ’ αριθμ. πρωτ. …………………………………. Ανακοίνωση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Γ.Ε.ΜΗ, ΑΕ, ΕΠΕ & Υ.Μ.Σ., ΤΜΗΜΑ Β’ περί καταχώρισης με αριθμό …………… της με αριθμό ………………….. απόφασης της Υπηρεσίας ΓΕΜΗ ( 6ΨΥΓ469ΗΕΘ-Λ3Σ) περί τροποποίησης άρθρων 1, 9 και 12 του καταστατικού της εταιρείας με την επωνυμία «……………………….» (μεταξύ αυτών και τροποποίηση της επωνυμίας αυτής). Από τα ως άνω αποδεικνύεται ότι το επίδικο δάνειο χορηγήθηκε στους ανακόπτοντες από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «…………………………..», ενώ τη 2α-08-2012 καταχωρίστηκε στο Γ.Ε.ΜΗ. με κωδικό αριθμό καταχώρισης …………….. η με αριθμό …………………….. απόφαση της Δνσης Α.Ε. και Πίστεως της Γ.Γρ. Εμπορίου, δυνάμει της οποίας η «…………………………..» μετονομάστηκε σε «……………………….» (Φ.Ε.Κ. ………………………. Τεύχος Α.Ε. – Ε.Π.Ε. – Γ.Ε.ΜΗ). Ακολούθως η «……………………….», όπως εκπροσωπείται νόμιμα, προέβη σε μεταβίβαση απαιτήσεων της από στεγαστικά και άλλα δάνεια στην εταιρεία «……………………………..» (εφεξής ως «…………………………….»), δυνάμει της από 18 Ιουνίου 2019 Σύμβασης Πώλησης και Μεταβίβασης Επιχειρηματικών Απαιτήσεων, στο πλαίσιο τιτλοποίησης απαιτήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3156/2003, όπως αυτή καταχωρήθηκε νομίμως στα δημόσια βιβλία του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών με αρ. πρωτοκόλλου 146/18-06-2019 (τόμος 10, αριθμός 180). Από τη η σελίδα 350 του αποσπάσματος προκύπτει ότι στις εκχωρηθείσες απαιτήσεις συμπεριλαμβάνεται και η επίδικη. Κατά το άρθρο 10 του ν. 3156/2003 η ως άνω μεταβίβαση έχει αποτελέσματα εκχωρήσεως σύμφωνα με τα άρθρα 39 και 44 του νδ 17.7- 13.8/1923. Η δε καταχώρηση της περίληψης της σύμβασης στο δημόσιο βιβλίο έχει αποτελέσματα αναγγελίας της εκχώρησης στον δανειολήπτη. Κατά δε το άρθρο 455 επ. ΑΚ με την εκχώρηση μεταβιβάστηκαν και οι εμπράγματες ασφάλειες που ασφαλίζουν την άνω απαίτηση. Εν συνεχεία αποδεικνύεται ότι η αποκτώσα αλλοδαπή εταιρία ειδικού σκοπού με την επωνυμία «…………………………….», όπως εκπροσωπείται νόμιμα, προέβη σε ανάθεση της διαχείρισης των ως άνω τιτλοποιούμενών απαιτήσεων από συμβάσεις στεγαστικών και άλλων δανείων στην εταιρεία με την επωνυμία «…………………», δυνάμει της από 18 Ιουνίου 2019 Σύμβασης Διαχείρισης Επιχειρηματικών Απαιτήσεων (Άρθρο 10 § 14 και 16 του Ν. 3156/2003), όπως αυτή καταχωρίσθηκε νομίμως στα δημόσια βιβλία και του Ενεχυροφυλακείου Αθηνών με αρ. πρωτοκόλλου 147/18-06- 2019 (τόμος 10, αριθμός 181). Ακολούθως, η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «…………………………..» σύμφωνα με τη με αριθμό πρωτοκόλλου ………………………….. ανακοίνωση στο Γ.Ε.ΜΗ. περί καταχώρισης και δημοσίευσης της σχετικής πράξης με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. ………………………..μετονομάστηκε σε «……………………………….». Ωστόσο, από την παραπάνω προσκομισθείσα σύμβαση διαχείρισης προκύπτει ότι η μεταβίβαση της διαχείρισης των επίδικων απαιτήσεων έλαβε χώρα στα πλαίσια του νόμου Ν. 3156/2003 άρθρο 10 παρ. 14 και 16, επίκληση δε των διατάξεων αυτών, και αποκλειστικά αυτών, γίνεται στο προοίμιο της συμβάσεως, ενώ ουδεμία αναφορά και επίκληση γίνεται των διατάξεων του Ν. 4354/2015. Σύμφωνα με τα ανωτέρω η καθ’ ης εταιρεία είναι κατ’ άρθρο 10 παράγραφοι 14, 15 του ν. 3156/2003 διαχειρίστρια των απαιτήσεων της αλλοδαπής εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «………………….», που εδρεύει στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι καμία αναφορά δε γίνεται στις διατάξεις του ν. 4354/2015 ούτε ακόμη αναφορικά με τη λειτουργία της ανώνυμης εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις με την επωνυμία «………………………», η οποία και συνεβλήθη στη σύμβαση διαχείρισης και πριν από τη μετονομασία της σε «……………………………………………». Προκύπτει δε προδήλως από το ως άνω απόσπασμα της σύμβασης διαχείρισης ότι η διαχείριση των τιτλοποιημένων απαιτήσεων στην καθ’ ης έλαβε χώρα σύμφωνα με τον ν .3156/2003 και ουχί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4354/2015. Συνακόλουθα, και σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα στην προπαρατεθείσα μείζονα σκέψη, εξουσία κατ’ εξαίρεση νομιμοποίησης μη δικαιούχου διαδίκου δεν απονέμεται στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων που μεταβιβάσθηκαν κατά τους όρους του Ν. 3156/2003, ενώ και η ρύθμιση του άρθρου 2§4 Ν. 4354/2015 δεν εφαρμόζεται σ’ αυτές. Η καθ’ ης, στην  οποία η αλλοδαπή εταιρεία ειδικού σκοπού (απόκτησης με τιτλοποίηση απαιτήσεων) του άρθρου 10 Ν. 3156/2003, ανέθεσε με σύμβαση εντολής τη διαχείριση των αποκτώμενων απαιτήσεων, δεν έχει ορισθεί εκ του νόμου μη δικαιούχος, κατ’ εξαίρεση νομιμοποιούμενος, διάδικος και επομένως δε νομιμοποιείται να ενεργεί διαδικαστικές πράξεις για λογαριασμό της εντολέα της εταιρείας, ούτε η μεταξύ τους σύμβαση και η παροχή πληρεξουσιότητας μπορεί να καθιδρύσει κατ’ εξαίρεση νομιμοποίηση. Συνεπώς, η καθ’ ης δεν νομιμοποιείτο ενεργητικά στην έκδοση της προσβαλλόμενης διαταγής πληρωμής και στη δυνάμει αυτής επίσπευση -βάσει της προσβαλλόμενης επιταγής προς εκτέλεση- αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία ως διαδικαστική πράξη είναι άκυρη. Πρέπει, επομένως, να γίνει δεκτός ο πρώτος λόγος της υπό κρίση ανακοπής και να ακυρωθούν οι προσβαλλόμενες πράξεις, παρελκομένης της εξέτασης των λοιπών λόγων της ανακοπής, καθόσον με την ευδοκίμηση του κριθέντος πρώτου στην ανακοπή λόγου, ικανοποιείται πλήρως το έννομο συμφέρον της ανακόπτουσας. 

Τέλος, η καθ’ ης η ανακοπή πρέπει να καταδικαστεί, ένεκα της ήττας της, στην πληρωμή των δικαστικών εξόδων των ανακοπτόντων (άρθρα 176 Κ.Πολ.Δ. σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 63παρ. I περ. α’, 66 και 68 του Ν. 4194/2013), όπως ειδικότερα ορίζεται στο διατακτικό.

由于这些原因  

ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων τις σωρευόμενες στο με αριθμό εκθέσεως καταθέσεως δικόγραφο Γ.Α.Κ./Ε.Α.Κ./ΕΤΟΣ/6880/5611/10-05-2021 ανακοπές κατ’ άρθρο 632 ΚΠολΔ και 933 ΚΠολΔ. 

公认 τυπικά και κατ’ ουσίαν τη σωρευόμενη ανακοπή κατ’ άρθρο 632 ΚΠολΔ. 

ΑΚΥΡΩΝΕΙ την υπ’ αριθμόν 11090/2020 διαταγή πληρωμή της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 

公认 τυπικά και κατ’ ουσίαν τη σωρευόμενη ανακοπή κατ’ άρθρο 933 ΚΠολΔ. 

ΑΚΥΡΩΝΕΙ την από 06-04-2021 επιταγή προς πληρωμή κάτωθι του αντιγράφου του με αριθμό 179/2021 πρώτου εκτελεστού απογράφου υπ’ αριθμόν 11090/2020 διαταγής πληρωμής της Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. 

谴责 την καθ’ ης η ανακοπή στα δικαστικά έξοδα των ανακοπττόντων, τα οποία ορίζει στο ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ. 

ΚΡΙΘΗΚΕ και αποφασίσθηκε στη Θεσσαλονίκη, την η Ιουνίου 2022. 

Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ                                            秘书

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του, στη Θεσσαλονίκη, την η Ιουνίου 2022. 


托马斯·斯蒂芬.夏天 

MDE律师 

Υπ. Διδάκτωρ ΑΠΘ

 

 
饼干是饼干的一部分。 Mπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα 饼干 που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε 详细信息
Aποδέχομαι详细信息

通用数据保护条例

  • 隐私声明

隐私声明

“个人数据的处理是根据个人数据保护一般条例 (GDPR 2016/679) 的规定以及针对某些部门的任何更具体的国家和欧洲立法进行的,
当前适用的希腊关于个人数据保护以及电子通信领域个人数据和隐私保护的立法

(第 3471/2006 号法律,如适用)和个人数据保护局 (PDPA) 的决定”。  

    1. 目的

      在提供我们的产品时,我们会收集有关您的某些个人数据,以促进我们与您的关系并为您提供最佳的购物体验。通过隐私声明,我们希望向您解释我们收集、使用和共享由您收集的或关于您的数据和 cookie 的做法和政策。

    2. 我们如何收集数据

      当您通过我们的联系表、订单、时事通讯注册、电话或电子邮件或以任何其他方式向我们发送您的数据时,我们会收集您的数据。

       thomaskalokiris.com 将您的个人数据的安全放在第一位。因此,我们会谨慎、谨慎地管理您的个人数据 根据国家和欧洲立法 根据第 2472/1997 号法律和第 (EU) 号法规的定义。 679/2016(通用数据保护条例).

我们收集哪些数据以及原因

下表列出了我们从您那里收集的数据、我们使用这些数据的目的以及在每种情况下为何需要这些数据。

数据处理的目的

隐私

为什么需要数据

执行您的订单
  • 个人标识符(姓名)
  • 联系信息(送货地址、电话、电子邮件地址)
  • 税务标识符(TIN、D.O.Y)
  • 登录信息

启用您的注册/登录、完成您的订单或进行任何退款。

 

 

 

处理问题、投诉、故障排除
  • 个人标识符(姓名)
  • 联系信息(送货地址、电话、电子邮件地址)
  • 税务标识符(TIN、D.O.Y)
  • 登录信息

以便正确处理疑问、任何投诉和问题。我们拥有为客户提供最佳体验并解决任何问题的合法权益。

 

 

 

订阅时事通讯
  • 个人标识符(姓名)
  • 联系信息(送货地址、电话、电子邮件地址)
以便在您同意后,您可以收到我们公司的更新和优惠信息
使用社交媒体创建会员帐户 
  • 个人标识符(姓名)
  • 联系信息(电子邮件地址)
无需重新输入您的详细信息即可下订单

 

    1. 我们保留您的数据多久

      我们的政策是,根据数据最小化和保留期限限制的原则,仅在收集数据的目的所需的时间内保留您的数据。由于上述所有原因,您的数据将在我们的客户关系结束后保留至少五 (5) 年。此外,我们会根据您行使个人数据保护权利时可能发生的变化调整您的数据保留。

    2. 向第三方披露个人数据

      我们不会将您的个人信息转让、披露或出租给本隐私声明中所述以外的任何第三方/实体。我们公司将个人数据传输给第三方,公司委托第三方代表公司处理个人数据。

      数据仅传输给我们的合作伙伴公司,这些公司为发送广告材料和个性化优惠而提供服务。此外,这些数据还会传输给与我们合作的公司,以评估服务提供的质量以及评估我们的产品和服务。此外,为了执行销售合同,数据将传输至已指定执行部分合同的合作公司,例如运输公司或您选择的提货点。最后,建立我们网站的独立服务提供商以及为我们提供网站运营技术支持或托管的服务提供商将有权访问数据。

      我们力求确保所有此类第三方/独立服务提供商不会将您的个人数据用于提供受合同约束的服务之外的任何目的。我们还与这些独立承包商签订合同,要求他们遵守法律要求的个人数据保护标准,并仅将数据用于其提供的目的。

      最后,如果我们需要披露或共享您的个人信息以遵守任何法律或监管义务,我们保留向第三方披露您的个人信息的权利。

    3. 数据安全

      我们竭尽全力保护我们的用户免遭未经授权的访问或更改、披露或破坏我们所拥有的信息。具体来说:

      1. 我们使用 SSL 对进出网站的数据传输进行加密。
      2. 我们控制我们的数据收集、存储和处理实践,包括物理安全措施,以防止未经授权的系统访问。
      3. 个人信息的访问权限仅限于需要了解此信息以便为我们提供服务的我们的员工和合作伙伴实体。本隐私声明中明确提及了这些合作实体以及保护您的数据的方式。

 

  1. 未成年人访问

    我们提供的产品仅供成人购买,儿童或 16 岁以下的未成年人不得购买。

    如果您未满 16 岁,您只能在父母或监护人的参与和批准下使用我们的网站。

  2. cookie 的使用

    “cookie”是一个小文本文件,当您访问网站时,它会下载到您的设备,并允许网站从您的浏览器获取某些信息,例如您的偏好。我们认为您了解我们网站上使用了哪些 cookie 以及使用它们的原因非常重要。我们网站上使用的两大类 cookie 是绝对必要的 cookie 和第三方 cookie:

    绝对有必要 饼干 这些 cookie 对于我们网站的正常运行是必要的,也是您能够浏览网站并使用其功能(例如访问网站的安全区域)所必需的。如果没有这些cookie,网站的某些服务和功能(例如购物车或电子支付)将无法执行

    饼干 第三方的

    第三方 cookie 包括性能、功能和促销/目标 cookie。

    • 性能 cookie:收集有关访问者如何使用网站的信息,例如他们最常访问哪些页面,以及他们是否收到来自网站的错误消息。这些 cookie 不会收集识别访问者身份的信息。这些 cookie 收集的所有信息都是汇总的,因此是匿名的。它们仅用于改进网站的工作方式
    • 功能性cookie:允许网站记住您所做的选择(例如您的用户名或您所在的区域)并提供更多个性化的功能。它们还可用于记住您对网站所做的更改或用于提供您请求的服务,例如聊天或使用社交媒体。这些 cookie 收集的数据可以是匿名的,无法跟踪您的浏览情况以及您在其他网站上的活动。
    • 促销/目标 cookie:用于提供与您和您的兴趣更相关的内容。它们还用于发送有针对性的广告或优惠,限制显示的广告数量,并帮助衡量广告活动的有效性。它们还可能用于存储您访问过的网站,以确定最有效的在线营销渠道,并奖励推荐您访问我们网站的外部网站和合作伙伴。

     

  3. 您保护个人数据的权利

    在保留或处理您的数据期间的任何时候,您保留以下权利,并且您可以提出相应的请求:

    • 访问权 – 您有权访问我们持有的有关您的个人数据
    • 纠正权——您有权纠正我们持有的有关您的不准确或不完整的数据。
    • 删除权 – 您可以要求从我们的记录中删除我们持有的有关您的数据,并且在某些情况下我们有义务遵守您的要求
    • 限制处理的权利 – 您有权要求限制对您的个人数据的处理,并且在某些条件适用的情况下,我们有义务遵守此请求
    • 数据可移植权 – 您有权要求将我们持有的有关您的数据转移到另一个组织
    • 反对权——在某些条件下,您有权反对处理与您有关的个人数据
    • 撤回同意的权利——如果处理您的数据的法律依据是“同意”,您有权随时撤回您的同意。

    您有关上述权利的所有请求都可以通过特殊请求表或通过您的个人帐户的管理页面提交。

    这 程序 有关上述权利的任何请求的处理如下。我们将尽快(无论如何)在提交后一个月内评估该请求并就其进度(请求已批准、请求部分批准、请求被拒绝)回复您。如果本公司拒绝您有关上述个人数据保护权利的请求,我们将告知拒绝的原因。您有权直接向监管机构和我们公司的数据保护官提出投诉。

    我们保留拒绝无理重复、需要不成比例的技术努力或产生不成比例的技术后果、危及他人隐私或无法实施的请求的权利。

  4. 隐私声明的变更

    我们的隐私声明可能会不时更改。我们努力不断审查和更新本声明,以遵守法律和监管要求,同时为您的个人数据提供最佳保护。我们将在此页面上发布对隐私声明的任何更改。

zh_CNChinese